Soparnik – tradicinis Dalmatijos pyragas su špinatais

Šis patiekalas yra iš Dalmatijos regiono ir buvo populiarus tarp paprastų žmonių dėl savo paprastų ingredientų.

Ingredientai (4 porcijoms):

Tešlai:

300 g kvietinių miltų

150 ml vandens

2 šaukštai alyvuogių aliejaus

Žiupsnelis druskos

Įdarui:

300 g špinatų (arba lapinių burokėlių, jei norite autentiškumo)

1 vidutinio dydžio svogūnas

2 skiltelės česnako

2 šaukštai alyvuogių aliejaus

Žiupsnelis druskos ir pipirų

Paruošimas:

1. Tešlos paruošimas:

Miltus sumaišykite su žiupsneliu druskos.

Įpilkite alyvuogių aliejaus ir po truputį įpilkite vandens, kol susidarys minkšta ir elastinga tešla.

Uždenkite tešlą švariu rankšluosčiu ir palikite pailsėti apie 30 minučių.

2. Įdaras:

Nuplaukite ir nusausinkite špinatus arba lapinius burokėlius, smulkiai supjaustykite.

Svogūną ir česnaką smulkiai supjaustykite, apkepkite alyvuogių aliejuje, kol taps permatomi.

Sudėkite špinatus, įberkite druskos ir pipirų, trumpai apkepkite (2–3 min.), kol suminkštės.

Palikite įdarą atvėsti.

3. Pyrago formavimas:

Tešlą padalykite į dvi dalis ir iškočiokite plonus apskritimus.

Ant vieno tešlos apskritimo dėkite atvėsusį įdarą, palikdami 1 cm nuo kraštų.

Uždėkite antrą tešlos sluoksnį ant viršaus ir užspauskite kraštus.

4. Kepimas:

Kepkite pyragą 200 °C temperatūroje apie 20–25 minutes, kol tešla taps auksinės spalvos.

Išėmę iš orkaitės, pyragą aptepkite šiek tiek alyvuogių aliejaus, kad tešla būtų minkštesnė.

5. Patiekimas:

Supjaustykite į trikampius gabalėlius ir patiekite šiltą arba kambario temperatūroje.

Patarimai:

Soparnik puikiai dera su natūraliu jogurtu ar stikline vyno.

Jei norite papildomo skonio, į įdarą galite pridėti smulkintų sūrių, tokių kaip feta.

Europos Pulso“ informacija

 

 

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.

Rekomenduojami Video

Aktualijos

Aktualijos

Aplinkos apsauga

Archyvas

Darbo partija

Elektrėnai

Elektrėnų kraštas gyvuose prisiminimuose

Elektrėnų krašto šviesuoliai

Europietiška savivaldybė

Europos Pulsas

Keliai aukštumų link