Šopska salotos – tradicinis Bulgarijos skonis tavo namuose

Bulgarijos virtuvė yra labai įvairi ir turtinga, puikiai subalansuojanti Viduržemio jūros, Balkanų ir Rytų Europos skonius. Čia dažnai naudojamos šviežios daržovės, alyvuogių aliejus, prieskoniai, pieno produktai, ypač jogurtas, kuris laikomas nacionaliniu pasididžiavimu.

Vienas žymiausių patiekalų – Šopska salotos (Шопска салата):

Tai paprastas, bet itin skanus patiekalas, kuris tapo Bulgarijos kulinarijos simboliu. Salotos gaminamos iš šviežių daržovių ir tradicinio bulgariško balto sūrio, vadinamo sirene.

Ingredientai:

3 vidutiniai pomidorai

1 agurkas

1 raudona arba žalia paprika

1 mažas svogūnas (raudonas)

100 g balto sūrio (feta arba sirene)

Šiek tiek šviežių petražolių

Alyvuogių aliejus

Druska pagal skonį

Gaminimo būdas:

1. Supjaustykite pomidorus, agurkus ir papriką mažais gabalėliais.

2. Jei norite, smulkiai supjaustykite svogūną.

3. Sudėkite daržoves į dubenį, pabarstykite druska ir išmaišykite.

4. Užpilkite alyvuogių aliejaus.

5. Viršuje sutarkuokite arba sutrupinkite baltą sūrį.

6. Pabarstykite smulkintomis petražolėmis.

Patiekalas puikiai tinka kaip užkandis arba lengvas garnyras prie mėsos patiekalų. Tai paprasta, sveika ir skanu – lietuviai lengvai gali pasigaminti šį patiekalą namuose, o jo skonis leis pajusti Bulgarijos atmosferą.

Europos Pulso“ informacija

By Popo le Chien , CC0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=78453300

 

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.

Rekomenduojami Video

Aktualijos

Aktualijos

Aplinkos apsauga

Archyvas

Darbo partija

Elektrėnai

Elektrėnų kraštas gyvuose prisiminimuose

Elektrėnų krašto šviesuoliai

Europietiška savivaldybė

Europos Pulsas

Keliai aukštumų link