Briam – graikiškas daržovių troškinys

Briam – graikiškas daržovių troškinys

Ingredientai:

2 dideli baklažanai

4 vidutiniai pomidorai

4 vidutinės bulvės

1 raudonasis svogūnas

2 vidutinės cukinijos

4 skiltelės česnako

1/4 puodelio alyvuogių aliejaus

1 šaukštas raudonėlio

1 šaukštas džiovinto oregano

Druska ir pipirai pagal skonį

1/2 puodelio vandens arba daržovių sultinio

Šviežios petražolės ir bazilikas (papuošimui)

Paruošimas:

1. Paruoškite daržoves:

Supjaustykite baklažanus, cukinijas ir bulves plonomis riekėmis.

Pomidorus supjaustykite kubeliais.

Smulkiai supjaustykite svogūną ir česnaką.

2. Sumaišykite daržoves:

Dideliame dubenyje sumaišykite visus daržovių gabaliukus: baklažanus, cukinijas, bulves, pomidorus, svogūną ir česnaką.

Įpilkite alyvuogių aliejų, užberkite raudonėlio, oregano, druskos ir pipirų. Gerai išmaišykite, kad daržovės būtų padengtos aliejumi ir prieskoniais.

Kepimas:

Paruoškite kepimo indą, į kurį sudėkite daržoves. Sluoksniuokite daržoves, kad jos būtų gerai suspaustos, bet kad būtų tarpų garams cirkuliuoti.

Įpilkite šiek tiek vandens arba daržovių sultinio ant viršaus, kad daržovės keptų ne tik iš viršaus, bet ir iš apačios.

Kepkite orkaitėje:

Kepkite 180 °C temperatūroje apie 45–60 minučių, kol daržovės bus visiškai suminkštėjusios ir gražiai apskrudusios. Jei reikia, galima papildomai pagardinti alyvuogių aliejumi ar daržovių sultiniu kepant.

Patiekimas:

Patiekite su šviežiomis petražolėmis ir bazilikais. Tai puikus patiekalas – ir kaip pagrindinis, ir kaip šalutinis – su ryžiais arba duona.

https://europospulsas.lt

 

 

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.

Rekomenduojami Video

Aktualijos

Aktualijos

Aplinkos apsauga

Archyvas

Darbo partija

Elektrėnai

Elektrėnų kraštas gyvuose prisiminimuose

Elektrėnų krašto šviesuoliai

Europietiška savivaldybė

Europos Pulsas

Keliai aukštumų link