Pusryčių idėjos: per naktį mirkytos avižos

Pusryčių idėjos: per naktį mirkytos avižos

Norite paįvairinti savo pusryčių racioną? Nusibodo kasryt valgyti sumuštinius, kiaušinius ar dribsnius su pienu, bet trūksta naujos pusryčių idėjos? Siūlome pasigaminti per naktį brinkintas avižas. Užtruksite vos kelias minutes ir galėsite mėgautis maistingais, sveikais bei skaniais pusryčiais.

O geriausia tai, kad per naktį mirkytas avižas galima gardinti skirtingais ingredientais. Pateikiame du skirtingus receptus.

Per naktį brinkintos avižos su riešutų sviestu ir chia sėklomis

Jau įžangoje užsiminėme, kad brinkintas avižas galima gardinti įvairiausiais ingredientais. Įvairios uogos, vaisiai, džemai, riešutai – tiks viskas, ką tik turite namuose. Norite kiek įmantresnio recepto? Štai jis.

Jums reikės:

  • ½ puodelio avižų dribsnių;

  • 1 valgomojo šaukšto chia sėklų;

  • ¾ puodelio augalinio pieno (puikiai tiks avižų, migdolų, sojų ir kt.);

  • šlakelio vanilės ekstrakto;

  • 2 valgomųjų šauktų riešutų sviesto;

  • šiek tiek mėgstamos granolos.

Gaminimo eiga:

  1. Į dubenėlį suberkite avižas ir chia sėklas.

  2. Jas užpilkite pienu, išmaišykite ir dėkite į šaldytuvą. Laikykite bent kelias valandas, o geriausia – per naktį.

  3. Atsibudę rytą iš šaldytuvo išsitraukite avižas. Ant viršaus dėkite riešutų sviesto, apibarstykite mėgstama granola.

  4. Ir viskas – pusryčiai paruošti vos per kelias minutes!

Itališki skoniai: tiramisu skonio avižos

Savo dieną norite pradėti gera nata? Esate tikrų tikriausi gurmanai, todėl paprastas sumuštinis – tikrai ne jums? Išbandykite šį mirkytų avižų receptą. Skonių paletė nuneš į saulėtąją Italiją.

Jums reikės:

  • 60 g viso grūdo dalių avižinių dribsnių;

  • ½ puodelio pieno (tinka tiek karvės, tiek augalinis);

  • 1 valgomojo šaukšto graikiško jogurto;

  • 5 valgomųjų šaukštų espresso kavos;

  • ½ arbatinio šaukštelio medaus, agavų sirupo arba klevų sirupo;

  • 1 valgomojo šaukšto migdolų drožlių;

  • 1 valgomojo šaukšto razinų;

  • 1 valgomojo šaukšto saulėgrąžų;

  • 1 arbatinio šaukštelio vanilės ekstrakto;

  • 1 arbatinio šaukštelio kavos pupelių.

Gaminimo eiga:

  1. Kaip jau tikriausiai supratote – gaminti per naktį mirkytas avižas yra itin paprasta. Visus ingredientus (išskyrus kakavos pupeles ir kavą) sudėkite į dubenėlį ir gerai išmaišykite. Įdėkite į šaldytuvą.

  2. Ryte, ant išbrinkusios košės, užpilkite kavą. Išmaišykite.

  3. Ant viršaus uždėkite kelias kavos pupeles. Lyg tikrų tikriausias tiramisu. Skanaus!

Remiama

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Rekomenduojami Video

Aktualijos

Aktualijos

Aplinkos apsauga

Archyvas

Darbo partija

Elektrėnai

Elektrėnų kraštas gyvuose prisiminimuose

Elektrėnų krašto šviesuoliai

Europietiška savivaldybė

Europos balsas

Europos Pulsas