Pirmadienį, lapkričio 7 dieną, „Vaidilos teatre“ Vilniuje įvyko dvyliktasis Lietuvos someljė mokyklos organizuojamas Vyno ir desertų derinių čempionatas, kuriame laimė nusišypsojo ir elektrėniškiui, viešbučio „Kempinski“ restorano „Telegrafas“ šefui, konditeriui Viliui Ručinskui. Žiūrovams buvo pristatyta 13 įspūdingų derinių, prizais apdovanotos 6 komandos iš visos Lietuvos.
Viliaus kelias į kulinarijos pasaulį vingiavo iš Elektrėnų. „Vienerius metus mokiausi grafikos Vilniaus dailės akademijoje, tačiau dėl nepakankamo pažangumo turėjau studijas nutraukti. Grįžęs į gimtąjį Elektrėnų miestelį negalėjau nieko neveikti, todėl peržvelgiau profesinės mokyklos siūlomas programas. Viena jų buvo virėjų mokslai. Taip ir įsisukau…“,- viename interviu kalbėjo dabar jau žinomas Lietuvoje šefas.
Beveik dešimtmetį praleidęs Jungtinėje Karalystėje, dirbęs „Michelin“ žvaigždes pelniusiuose restoranuose su gastronomijos pasaulio įžymybėmis, Vilius grįžo į Lietuvą ir antrus metus sostinės gurmanus džiugina išskirtiniu, savo sukurtu meniu.
Apie kulinarijos ir konditerijos didmeistrį Vilių gražiais prisiminimais pasidalino Elektrėnų profesinio mokymo centro pedagogė, Viliaus auklėtoja ir konditerijos mokytoja Danguolė Bulaukienė: „Vilius buvo ir liko puikus vyras, gabus mokinys, savo pašaukimą suradęs maisto pramonėje. Į Profesinio mokymo centrą jis atėjo žinodamas, ko nori, ir jau turėdamas kompetencijų maisto gaminimo srityje. Visi darbai jau Centro valgykloje jam tirpdavo rankose, o dabar išgirdus apie savo auklėtinio pasiekimus širdį užlieja pasididžiavimo jausmas, kad Elektrėnuose subrendo išskirtinis talentas“.
EPMC kulinarijos mokytoja Danutė Tumulienė sako Vilių gerai prisimenanti: jis baigė jos dėstomą kulinarijos kursą ir dar mokėsi konditerijos. Vaikinas buvo ypatingai žingeidus: viskuo domėjosi, labai daug klausinėjo… „O kai daug norėjo žinoti, tai daug ir sužinojo, bet svarbiausia savo žinias ir sugebėjimus rado ir mokėjo kur prasmingai pritaikyti“,- kalbėjo mokytoja.
Red. inf.