Apelsinų ir migdolų pyragas (Portokalopita)

Apelsinų ir migdolų pyragas (Portokalopita)

Šis desertas, pagamintas iš apelsinų ir filo tešlos, yra populiarus Kipre dėl savo drėgnos tekstūros ir gaivaus citrusinio skonio.

Ingredientai:

1 pakuotė filo tešlos

4 dideli apelsinai (sultys ir žievelė)

200 g cukraus

200 g graikiško jogurto

4 kiaušiniai

1 a. š. kepimo miltelių

100 ml alyvuogių aliejaus

Migdolų pabarstymui

Gaminimas:

1. Susmulkinkite džiovintą filo tešlą į mažus gabalėlius.

2. Išplakite kiaušinius su cukrumi, įmaišykite jogurtą, apelsinų sultis, žievelę ir aliejų.

3. Įdėkite kepimo miltelius ir po truputį įmaišykite filo tešlą.

4. Supilkite masę į kepimo formą ir kepkite 180°C apie 40 minučių.

5. Atvėsus pabarstykite migdolais ir patiekite su šviežiais apelsinais ar ledais.

www.europospulsas.lt

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Rekomenduojami Video

Aktualijos

Aktualijos

Aplinkos apsauga

Archyvas

Darbo partija

Elektrėnai

Elektrėnų kraštas gyvuose prisiminimuose

Elektrėnų krašto šviesuoliai

Europietiška savivaldybė

Europos balsas

Europos Pulsas