Šimtmečio skruzdėlyną įvertino vokiečiai. Gal rekordą pakartoti?

Julija Kirkilienė

Praėjusį savaitgalį (01-19-23) garsiai per visą Europą praūžė tarptautinė maisto produktų, že­mės­ ūkio produkcijos ir sodi­ninkystės paroda, vykusi Berlyne kaip ir kasmet nuo 1926 m. Parodoje tarp 1614 eksponatų iš 67 šalių puikavosi ir Elektrėnų restorano „Per­kūnkiemis plius“ iškeptas 220 kg skruzdėlynas, kurį parodos dalyviai sušveitė per 3 valandas.

Skruzdėlynas sulipdytas iš kiaulių ausų?

Bendrovės direktorius Danius Kubilius sako, kad dalyvauti parodoje juos paragino Žemės ūkio ministerija. Galbūt todėl, kad Lietuvos įstojimo į Europos Sąjungą dešimtmečio proga įmonė jau buvo iškepusi dar didesnį skruzdėlyną ir ministerija apie tai žinojo.
Restorano „Perkūnkiemis plius“ kolektyvas į Berlyną išsiruošė nuosavu automobiliu, kuriame tilpo ne tik 5 darbuotojai, bet ir iškepti lakštai bei išvirtas sirupas. Dvi dienas parodoje kolektyvas lipdė savo kūrinį, kurio plotis siekė 2 metrus ir beveik tiek pat aukštis. Svėrė skruzdėlynas 220 kg ir tuo dideliu kepiniu niekaip negalėję atsistebėti parodos dalyviai. Įdomiausia jiems buvo, iš ko tas kūrinys sulipdytas: vieni spėliojo, kad iš kiaulės ausų, nes šalia buvo mėsos stendas, kiti – kad iš kiaulių odos. Bet paragavę visi kraipė galvas, nes mėsos nei skonio, nei kvapo nė vienas nejautė.

„Perkūnkiemio plius“ skruzdėlyno Berlyne paragavo per 200 įvairių šalių vadovų ir apie 400 tūkst. parodos dalyvių

„Perkūnkiemio plius“ skruzdėlyno Berlyne paragavo per 200 įvairių šalių vadovų ir apie 400 tūkst. parodos dalyvių

D. Kubilius sako, kad sulipdyti skruzdėlyną buvo lengviau negu jį išdalinti. Penki restorano darbuotojai tris valandas neištiesdami nugarų pjaustė ir dalijo kepinį didžiulėje eilėje išsirikiavusiems parodos dalyviams. Direktorius sako, kad savo išskirtiniu kepiniu jie Vokietijoje jau išgarsino 100-metį švenčiančios Lietuvos vardą. Paklausus, ar Vasario 16-tą dieną, skambant visos Lietuvos varpams, restoranas neplanuoja šimtmečio kepiniu pavaišinti elektrėniškius, D. Kubilius nesakė, kad ne. „Jeigu renginio organizatoriai pakviestų – kodėl gi ne… Prasmingiau būtų vaišinti ne tik savo restorano svečius, bet ir visus švenčiančius elektrėniškius“,- mąsto direktorius.

Paminėsime šimtmetį sal­džiai?

245 kg skruzdėlynas, kurį „Per­kūnkiemis plius“ iškepė Lietuvos įstojimo į Europos Sąjungą jubiliejui, yra Lietuvos rekordininkas, bet direktorius sako nė nežinantis, ar jie teisingai savo kepinį užregistravo rekordų registre. Bet jei ir neužregistravo, tai ne bėda. Atrodo, geriausia proga rekordą pakartoti būtų ir Lietuvos nepriklausomybės šimtmečiui elektrėniškiams iškepti šimtmečio skruzdėlyną, o renginio organizatoriai atsidėkodami padėtų įmonei teisingai tą rekordą užregistruoti ir gal nors dalį išlaidų padengtų. Tokio giganto iškepimas, sako direktorius, kainuoja per 1 tūkst. eurų. O kol elektrėniškiai svarsto, ar jiems valstybės šimtmetį reikia taip saldžiai paminėti, skaitytojus informuojame, kad „Perkūnkiemio plius“ skruzdėlyną Berlyne paragavo per 200 įvairių šalių vadovų ir apie 400 tūkst. parodos dalyvių. Tik elektrėniškiai gal ne visi to gardaus saldumyno yra ragavę…

Palikite atsiliepimą

Norite prisijungti prie diskusijos?
Palikite komentarą

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.

UA-128678564-1