Tikrai galima atrasti ne vieną patiekalą, kuris tinka valgyti bet kada. Tai yra puiku, nes tokiu atveju nereikia sukti galvos ir galvoti kažką naujo. Vienas tokių patiekalų yra kepti varškėčiai. Aišku, galbūt iš ryto juos gamintis ir ne visada yra laiko, tačiau vėlyviems pusryčiams tikrai laiko galima atrasti. Tad šiame straipsnyje papasakosime viską apie keptus varškėčius, kaip juos reikėtų gaminti, su kuo valgyti ir kaip galima juos paįvairinti.
Ko reikia ir kaip gaminti keptus varškėčius?
Kad pasigaminti šį patiekalą reikia paprastų ingredientų. Pirmaisiais kartais, juos gali būti sunkiau pagaminti, tačiau kai ranka įgus, juos darysite labai paprastai. Tad šiam patiekalui reikės šių produktų:
-
Varškės;
-
Kiaušinių;
-
Miltų;
-
Druskos, cukraus;
-
Vanilinio cukraus (bet nėra būtina).
Jų gaminimas yra visai paprastas. Visus ingredientus reikia sudėti į vieną dubenį ir išmaišyti. Kad jie gautusi minkšti, nereikia padauginti miltų. Nes kuo daugiau jų dėsite, tuo jie bus kietesni. Puiku, jeigu tešla dar šiek tiek lips prie rankų, tai ženklas, kad miltų nepadauginote. Kuomet tešla yra paruošta, reikia pradėti formuoti varškėčius. Jie gali būti pačios įvairiausios formos, tokios kaip vieno kąsnio arba šiek tiek didesni, panašaus dydžio kaip blyneliai. Juos kepti irgi galima pasirinktinai orkaitėje arba keptuvėje.
Su kuo galima valgyti keptus varškėčius?
Vėlgi, tai gali priklausyti nuo to, ką mėgstate. Jeigu mėgstate saldžiai, juos galite valgyti su grietine ir pasirinkta uogiene. Jeigu mėgstate sūriau, tuomet galite pasidaryti padažą iš grietinės ir sviesto ir juo užpilti varškėčius. Arba, kad jie būtų dar minkštesni, juos galima patroškinti minėtame padaže. Tačiau reikia turėti specialų indą, kuris turėtų dangti ir galėtų būti dedamas į orkaitę. Paruošti padažą reikėtų keptuvėje ir tada iškeptus varškėčius reikėtų sudėti į indą ir juos užpilti padažu ir patroškinti apie 30 min. Tiek skonis, tiek kvapas ir vaizdas bus nepakartojami.
Kaip galima paruošti keptus varškėčius kitaip?
Turbūt ne paslaptis, kad varškė ir bulvė vienas su kitu labai tinka. Tad iš šio derinio galima pagaminti puikius varškėčius, kurie bus ne ką mažiau skanūs, nei įprasti. Reikėtų pagaminti įprastą varškėčių tešlą, tik į ją nereikėtų dėti cukraus arba vanilinio cukraus ir į ją įdėti jau iš anksčiau išvirtas ir sutrintas bulves. Jų santykis turėtų būti panašiai per pusę, bet kiekvienas gali rinktis pagal savo skonį. Viską gerai sumaišius vėl reikėtų formuoti varškėčius. Juos geriausia formuoti vieno kąsnio, kad būtų patogu valgyti ir patogiausia kepti orkaitėje. Kepti varškėčiai turėtų būti užpilami grietinės ir sviesto padažu.
Apmokėtas turinys