Skonių šventė EPMC kavinėje – kai talentas, kūryba ir meilė maistui susilieja lėkštėje

Skonių šventė EPMC kavinėje – kai talentas, kūryba ir meilė maistui susilieja lėkštėje

Girdėjote tokį posakį „meilė per skrandį“? Štai taip gegužės 23 d. Elektrėnų profesinio mo­kymo centras kvietė miestiečius į skonių šventę.
Ši šventė, vykusi mūsų EPMC kavinėje-mokymo klasėje, buvo skirta pasidžiaugti mūsų mokinių įgūdžiais ir talentu. Tai renginys, kuriame susijungė kūrybiškumas, profesionalumas ir meilė maistui, atsiskleidusi kiekvienoje patiekalo lėkštėje. Šventės metu buvo surengti degustaciniai pietūs, kupini aromatų, spalvų bei emocijų, at­skleidžiantys mokinių pasidi­džiavimą savo darbu. Renginys skirtas paminėti ir pagerbti mūsų virėjo bei konditerio specialybių mokinius, kurie nacionaliniame konkurse pasiekė prizines vietas, įrodydami, kad jaunieji talentai Lietuvoje tikrai klesti.
2025 metų Nacionalinis svetingumo sektoriaus profesinio meis­triškumo konkursas AEHT-LT vyko Klaipėdoje, Klaipėdos turizmo mokykloje. Šiame prestižiniame konkurse mūsų mokymo centrui atstovavo net penki talentingi virė­jų ir konditerių specialybių mokiniai, kurie varžėsi konditerijos, kulinarinio meno ir meninio drožinėjimo rungtyse, demonstruodami savo ­sumanumą, išradingumą ir profesinius gebėjimus.

Mūsų pasiekimai:
*  II vieta konditerijos rungtyje – Inesa Gūdeliūnaitė.
*  III vieta kulinarinio meno rungtyje – Vidmantė Kavaliauskaitė.
Šis konkursas – puiki galimybė ne tik parodyti sukauptas žinias, bet ir tobulėti, įgyti naujos patirties bei užmegzti bendradarbiavimą su kitų mokymo įstaigų bendruomenėmis.
Norėdami įprasminti šiuos pasiekimus ir pasidalinti džiaugsmu su vietos bendruomene, Elektrėnų profesinio mokymo centras surengė skonių šventę. Vietos degustaciniuose pietuose buvo išgraibstytos akimirksniu, o renginį lydėjo šilta ir įkvepianti atmosfera. Svečiai negailėjo komplimentų mokiniams už estetiškai pateiktus, kruopščiai apgalvotus ir nepriekaištingo skonio patiekalus. Kūrybiškas meniu ­nu­stebino net ir išrankiausius:
*  Baltųjų pupelių humusas agurko juostoje.
*  Žemoje temperatūroje kepta anties krūtinėlė su vyne ­virta kriauše.
*  Spalvingas, pavasario nuotaiką atspindintis pyragaitis „Pavasario spalvos“.
Ypatingas dėmesys buvo skirtas mokinius ruošusioms mokytojoms – Ligitai Drūtienei ir Vaidai Vasiliauskienei, kurių profesionalumas ir atsidavimas yra mūsų sėkmės ­pamatas.
Elektrėnų profesinio mokymo centras didžiuojasi savo bendruomene ir kviečia visus, norinčius rinktis virėjo, konditerio ar kitas profesijas, nuo birželio 2 d. registruotis mo­kytis per platformą www.mo­kausi.lt. Konsultacijas visuomet galite gauti tiesiogiai iš mūsų mokymo centro specialistų.
Mokykis Elektrėnų profesinio mokymo centre, nes #ČiaMokytisVerta!

Elektrėnų profesinio mokymo centro inf.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Rekomenduojami Video

Aktualijos

Aktualijos

Aplinkos apsauga

Archyvas

Darbo partija

Elektrėnai

Elektrėnų kraštas gyvuose prisiminimuose

Elektrėnų krašto šviesuoliai

Europietiška savivaldybė

Europos balsas

Europos Pulsas